17 aprilie 2010

Colectia primavara-vara

Luuume, lume! Mai-marii distinsi ai orasului-capitala a onoratei tarii acesteia va supun atentiei colectia primavara-vara 2010!
Avem spatii verzi amenajate. Mici, dar amenajate. S-o fi gandit careva ca, vazand o picatura de verde intr-o perioada in care tovarasa Eco e la moda, nu ne mai distrag atentia gropile, mizeria, impoliteturile.
Avem spatii verzi frumos amenajate, cum spuneam, pavate cu niscaiva gropi demne de toata atentia soferului grabit. Din colectia mai sus amintita, supunem atentiei dumneavoastra noul Cod Rutier, insotit de Codul Bunelor Practici, editie revizuita si adaugita. Dam citarii cateva articole demne de luat in seama :
Art. 1, alineatul 1 : Dimineata, pe racoare, urcarea in mijloacele de transport omologate se face numarand de la 1 la 3 sau 4, cu rabdare. Cand autobuzul cu numarul 4 a ajuns in statie, luati-va inima in dinti si incercati sa urcati.
Art. 1, alineanul 2 : Odata urcat in mijlocul de transport in comun, cetateanului tanar ii este interzis sa ocupe vreunul din locuri, in cazul in care se elibereaza vreunul. A se ceda toate locurile cetatenilor grabiti care la 7 dimineata merg sa-si faca piata strabatand orasul in cautarea oului celui mai ieftin. Daca urcarea in autovehicul nu este posibila tot din acest motiv, va rugam sa asteptati mijlocul de transport cu numarul 5, asumandu-va cu responsabilitate sanctiunile legate de intarziatul la serviciu.
Art. 2, alineatul 1 : Le este interzis soferilor ca intre orele 7 si 9 dimineata sa incalce viteza maxima legala de 10 km/ora. In caz contrar, sanctiunile ajung pana la pedeapsa capitala aplicata masinii proprietate personala : afacerea groapa.
Art. 3, alineatul 2 : Spatiile verzi infrumusetate cu flori de sezon vor fi asortate cu fantani arteziene cu apa in nuante de rosu, gropi, canale neacoperite si cateva ceasuri aurite din loc in loc.
Art. en, alineanul saispe: Cine nu e eco, e bio. Cine nu are ce sa manance, sa-si puna pofta'n cui.
Va amintim ca orice abatere atrage dupa sine sanctiuni legale impuse de legea lipsei de bun simt. Va multumim.
Asa ca, stimate cetatean, avand in vedere o parte din noile reglementari, intreaba-te in continuare de ce lucrurile nu merg bine, de ce o sa mancam bulbi de lalele si zambile colorate, de ce intarziem la serviciu, de ce unii au salariu mic si altii mare, de ce vrem sa plecam din tara asta si, mai ales, de ce atatia din cei care au plecat nu vor sa se mai intoarca.

12 comentarii:

  1. Haoleu! Dacă se votează şi legea asta, laolaltă cu alealalte cu grila unică de salarizare, a pensiilor, a învăţământului, eu mă mut la Polul Nord! Cu pinguinii!

    Mi-ai reamintit de coşmarul RATB-ist :))
    Ptiu-ptiu-ptiu în sân - s-o ţină Dumnezeu pe Gălbioara mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, e votataaaa! :)) Ma iei si pe mine la Polul Nord? Te rog! Gatesc, fac curat, in romana, in franceza, cum vrei tu, numa` ia-ma! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiu, zău! Să vorbesc cu pinguinul şef - Apolodor (care era tenor). Că cică nu prea mai e loc, că se topeşte gheaţa la poli, din cauza "încălzirii globale"! Da' io cred că-i scorneală de-a lu' Boc, să ne-mpiedice să plecăm! Le furăm un troleu şi fugim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine. Da' vezi ca io nu stiu sa inot! La Pol si cu "incalzirea" asta...hm... cam periculos. Uf, nicaieri in lumea asta nu mai am si eu loc! :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Furam un autobuz, ca au luat de curand unele noi!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-auzi, bre, că-i minciună? Patine tre' să ştii!

    Aaaaaaaaa, parc auto nooooou, mă scuzaţi! Păi pe criza asta???

    RăspundețiȘtergere
  7. "RATB a demarat în 11 ianuarie 2010 procedurile de adjudecare pentru achiziţia, în intervalul 2010-2012, a 150 de troleibuze în valoare de 60 de milioane de euro fără TVA, informează NewsIn. Obiectul contractului îl reprezintă achiziţia unor troleibuze noi, cu podea complet coborâtă pe toata lungimea vehiculului."
    Da' cica nu mai au bani sa le cumpere, deci furam altceva! :))Ia d'aici:
    "Potrivit lui Raicu, costul total al vehiculelor se ridică la 60 de milioane de euro, bani de care Regia nu dispune."
    Asta zice "Curierul National" din 12 aprilie. Na, criza!
    Deci trebuie sa luam unul din alea vechi...poate gasim un 41, ca merge mai repede! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Da. Batem palma cu nişte neni din Ferentari, să ne "ajute" şi cu şinele. Lu' 41, zic. Că ei ştiu... cum se... "substituie".

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai, bine, fie. Cre'ca e o idee buna. Asta cu sinele. Tu vorbeste cu Apolodor mai repede. Spune-i ca venim doua, cu sine cu tot. :)) Sa faca loc la poli acolo. De sine ma ocup eu cu nenii aia. Si nu mai spune nimanui, cine stie cine se trezeste ca mai vrea sine, 41 sau chiar poli, ceea ce ar fi si mai grav. Si, nu de alta, dar e criza. De bulbi cine sa mai aiba grija?!

    RăspundețiȘtergere
  10. Că bine zici! Îi lăsăm pe fomişti aicea, că tre' să crape şi bulbii în burta lu' cineva! S-a făcut! Rămâne cum am stabilit!

    Hai "norocuri"!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine. Cum am stabilit ramane! Numa' sa nu crape burtile de la bulbi! In rest, cum or vrea ei aicea, asa sa fie. Polule de la nord, venim!

    hai, sa traiesti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca exista cineva care ar vrea la poli, sa-si puna pofta'n cui! Stati aicisea, fara figuri si mofturi, ca ne suparam!

    RăspundețiȘtergere