13 aprilie 2010

Prieten

Se numeste "prieten" acea persoana care se afla acolo cand nici nu gandesti si care reuseste sa te faca sa zambesti, sa-ti gasesti linistea si echilibrul, fara ca macar sa-ti dai seama pe moment.
Se numeste "prieten" acea persoana care nu se afla acolo si despre care stii ca, daca in secunda "1" ti se intampla ceva, in secunda "2" o vei simti langa tine. Nu conteaza cat de departe e.
Se numeste "prieten" persoana care iti spune mereu si dezinteresat adevarul, chiar daca e un adevar care doare. Nu conteaza cat de mult doare. Pentru ca "prieten" iti este cel care iti spune cel mai dureros adevar, chiar daca adevarul acesta iti distruge echilibrul si universul in care traiai.
Se numeste "prieten" acela care stie cand sa fie langa tine si, mai presus de toate, acela care, nu numai ca aude ce vorbesti, dar te si asculta.
Numai cine nu stie sa fie prieten nu are parte in viata de prieteni, as spune. Gandindu-ma acum la fraza asta, imediat dupa ce am scris-o, sunt constienta ca am avut si am parte fericirea de a avea in jur prieteni adevarati. Putini, dar adevarati. Pentru ca am convingerea ca prietenii adevarati sunt putini.

5 comentarii:

  1. :)
    Ştii că e un mit faptul că prietenii nu te dezamăgesc niciodată? Dimpotrivă: sunt oamenii care te pot răni cel mai rău...

    Motivul este foarte simplu: nimeni altcineva nu se apropie suficient de mult ca să poată face asta. It's in their "job description" :)

    Dacă înţelegem asta, şi iertăm... avem prieteni pe viaţă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, stiu. De-asta, gandindu-ma la ce ar insemna un prieten, am fost rezervata in a aduce in discutie "dezamagirile". Mai ales ca, daca esti ranit de un prieten pentru ca el a ales sa-ti spuna un adevar, rana asta nu este de obicei asociata cu dezamagirea. Cel putin nu in cazul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atâta că nu nu vorbeam de adevăruri spuse în faţă, ci de dezamăgiri serioase, de greşeli care pot rupe relaţii.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dezamagiri serioase... da... tocmai de-asta probabil o sa cred mereu ca in viata nu exista decat foarte putini prieteni adevarati.

    RăspundețiȘtergere