26 mai 2010

Clasa a 6-a şi "cifra" 69.

Să vedeţi ce n-aţi văzut. Azi la şcoală, pentru că voiam să ne "delectăm" cu nişte exerciţii (adverbul de mod, ca să vedeţi că nimic nu e întâmplător pe lumea asta), fac imprudenţa să le spun copiilor să deschidă manualul la pagina 89 (optzecişinouă). Aş fi fost mai inspirată să le spun să deschidă la pagina 87,88, să întoarcă foaia, să descriu, eventual, şi desenele de pe respectiva pagină. Şi ajungeam mai repede unde voiam. Altfel, dacă am fost imprudentă, am primit ce-am meritat, pronunţând infama cifră şi am participat la următorul dialog:
- Care, doamna, 69?
- Pagina opt-zeci-şi-no-uă!
Carevasazică, copilul de clasa a 6-a îşi dădea coate şi îl privea complice pe colegul de bancă la auzul cifrei 89, prin analogie cu 69. Nu troleibuzul.
Frate, am ciulit bine urechile, să mă asigur că am înţeles bine de se hlizesc atât. Mai că nu voiam să cred. Mă aflam în faţa unor copii de 12-13 ani, totuşi. Care îşi dădeau coate şi se priveau complici, cu nişte zâmbete pe care abia şi le stăpâneau, cu gândul la cifra 69. Nu troleul, domne!
Mi-am luat moaca nedumerită, ca şi cum nu înţelegeam povestea, şi am aruncat următoarea întrebare:
- Ce are aşa special cifra 69, de vă amuzaţi atât?
- Cum, doamna, nu ştiţi?!
- O linie de troleu?
- Haideţi, doamna, nu ştiţi? Vă spun eu, dar mi-e că-mi daţi 2.
Deja eram chiar nedumerită. Pesemne copilul de 12 ani ştia despre ce vorbeşte. Şi cu 69 şi cu 2-ul. Deja se sfătuiau între ei cum că ar fi bine să tacă, să nu dea vreun test, ceva.
Am vrut să merg mai departe, însă mi-am amintit unde mă aflam, cum puteau să interpreteze (nu ei, ci părinţii lor şi colegii mei) o discutie pe o astfel de temă cu nişte copii de clasa a 6-a, aşa încât, spre nedumerirea lor cea mare, de data asta, i-am lăsat să creadă că nu ştiu ce face cifra cu pricina.
Când mă pregăteam să-i întreb dacă au deschis, totuşi, manualul, la pagina 89, o voce mi-a servit răspunsul:
-O poziţie, doamna!
Şi iar râsete, iar coate, iar priviri complice.
Ca să înteleg mai bine, cineva mi-a sărit în ajutor, arătându-mi... cu mâinile ce însemna poziţia respectivă.
I-am întrebat şi eu ce-o să facă ei mai târziu, dacă la vârsta asta vorbesc de cifra 69 şi am primit drept răspuns un "eee" lung cât putea să încapă în glasul lor de copii de clasa a 6-a.
N-am continuat nici de data asta, mi-am văzut de surprinderea mea, i-am lăsat cu a lor şi mi-am văzut de exercitiile de la infama pagină 89. Ei la fel, de teama testului, şi nu că exerciţiile ar fi fost cumva la fel de interesante ca subiectul pe care tocmai îl încheiasem.
Carevasazică, ce ma mai mir eu că elevul din clasa a 5-a îi zice profei că e sexy?! La clasa a 6-a învăţăm direct despre cifre!
Judecaţi voi, dacă aveti cuvinte. Eu mai bine mă declar depaşită, decât să încep, pentru că nu voi termina curând cu judecăţile.

15 comentarii:

  1. :))
    Să mă vezi pe mine, dirigintă la a 7-a! În fiecare zi simt că-mi plesneşte ceva la cap :))

    Dar. Ţinând cont că la liceu coatele se mai răresc, glumele devin mai rafinate, iar discuţiile mai profunde... eu cred că te îndrepţi în direcţia bună :))
    Şi ei, de altfel: le trece.

    RăspundețiȘtergere
  2. Să-mi fie cu iertare, la liceu n-am avut parte de atâtea surprize.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Păi asta zic şi eu. Oricât ar părea de ciudat, sunt doar lucruri despre care sunt curioşi, dar pe care nu ştiu să le gestioneze.

    RăspundețiȘtergere
  4. De acum te vaieti? pai in clasa a 7-a li se explica in detaliu ce sunt alea organe sexuale si cum se folosesc pe viu, caz concret pe aici prin zona... Coinacii de a 6-a de la tine sigur vizioneaza filmulete erotice de li se fac ochii cat melcii... ne indreptam spre un fiasco pas cu pas, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iulia.. am impresia ca nu era doar curiozitate. asta m-a frapat si pe mine. Stiau bine despre ce vorbesc. Mi-au spus ca din ziare, de pe la tv.

    @xkos li se explica...dar nu la modul "intrebuintari" ale lor in diverse situatii si pozitii. La partea cu filmuletele erotice...inclin sa cred ca asta e una din surse.

    Inteleg ca parintii nu mai au niciun fel de control asupra lor si asupra modului in care isi petrec timpul.

    RăspundețiȘtergere
  6. parintii sunt vinovati. eu am pus mana pe o tzatza pe la 14 ani.
    de limbarit, printr-a 10, cu pionieru' la ecluza am fost pe la 18-19 ani.
    poate ca nici asa, dar mama si tata au tinut bine fraiele privind educatie. motiv pentru care le si multumesc, si aici, si pe unde am ocazia.

    si cand te gandesti ca 68 e viteza maxima la care poti sa faci sex, ca la 69 te rastorni.
    70 e 69 cu un deget in cur si 82 e 69 cu TVA.
    totul e in raport cu 69.
    acuma, bugetarii intorceti-va cu spatele si scadeti 25. 25%.
    cu bine romania. coitus, ergo sum.

    RăspundețiȘtergere
  7. adevarat ca 69 a cam devenit un ...punct de reper in jurul caruia se invart cam toate rationamentele. de la mic la mare. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. a strigat cineva orgie?!! cu minore...no way...

    RăspundețiȘtergere
  9. cristina iacobescu30 mai 2010 la 21:17

    :)) mwhahaha:P ok, eu am facut scoala mai de curand si trebuie sa recunosc k si noi prin cls6-7 radeam p chestii de genu asta, desi nu stiam mare lucru despre ce inseamna. mai era la moda si nr cu 8989898:))) singura diferenta e k nu ne permiteam sa ii spunem profului/profei asta:-s

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu trebuie sa ne mire nimic. In cls intai, colegele copilei mele, au reprodus "organu'" pe asfalt in fata scolii. De ce ti se pare curios ca cei de 12-13 ani sa stie pozitiile?
    Nu au de unde se documenta? Oho... Si app .. 70 e coprologicul?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine-ai venit, @Anonim!( stim noi despre ce anonim e vorba:d) :)
    Pe cuvant de pionier ce-am fost, ca mereu imi propun sa nu ma mai mire! Dar... cred ca mai dureaza:))
    Informatie, da, gramada. Si ce ajunge la ei nu prea mai poate fi controlat...asta e problema...
    70...habar n-am ce-o mai fi... :-/

    RăspundețiȘtergere
  12. @cris, de acord cu tine. Si da, diferenta despre care vorbesti e esentiala...

    RăspundețiȘtergere
  13. Tendintele educationale moderne spun ca educatia emotionala ar trebui sa inceapa undeva in jurul varstei de 4 ani, filosofia ar trebui sa se predea incepand de pe la 7 ani, iar educatia sexuala de pe la 8 ani. In conditiile astea, la 12-13 ani ajungi sa intelegi ce e aia 69, dar sa nu ti se mai para nimic de ras.

    RăspundețiȘtergere
  14. filosofia inaintea educatiei sexuale? si cam ce-ar intelege un copil de 7-8 ani din ele...?

    RăspundețiȘtergere