26 mai 2010

Slalom printre păreri: greva generală din educaţie

Sindicaliştii din educaţie au luat decizia declanşării conflictului de muncă: grevă generală pe perioadă nedeterminată, începând cu 31 mai 2010. Motivul: decizia reducerii salariilor cu 25%. Se va scrie o altă pagină din istoria pătată cu blamări şi ironii ale unei categorii sociale odinioară respectată.
Doar cateva zile până la declanşarea unui conflict ce va avea, în primul rând, implicaţii sociale şi ale cărui consecinţe le vor suporta mai cu seamă copiii, chiar ei, singurii nevinovaţi de mizeria la care s-a ajuns.
Ce se va întâmpla, unde se va ajunge, cine va răspunde, cum va răspunde, cine îşi va asuma situaţia creată, cine va fi vinovat pentru amânarea încheierii situaţiei şcolare? Sunt sindicatele un mijloc de manipulare, aşa cum se vehiculează? Şi, dacă da, pe cine şi în ce fel manipulează? Cine va fi vinovat dacă se ajunge la situaţia extremă, aceea a îngheţării anului şcolar?
Ei, dascălii, ajunşi o emblemă a sărăciei? Sau ei, cei care ne conduc şi pentru care învăţământul, asemeni sănătăţii, este orice, numai prioritate nu?

2 comentarii:

  1. nu numai dascalii sunt emblema saraciei. ROMANUL este. este "tot". si bun si rau, educat si needucat, frumos si urat, sarac 90%si bogat restu',sincer cu el si egoist cu altul. romanul lasa dîra de mila in urma lui. e dureros ca suntem obligati sa traim asa ceva. imi pare rau ca nu sunt in stare sa emigrez....

    RăspundețiȘtergere
  2. ah, ce frumos ai spus... :) pacat ca e si adevarat...

    RăspundețiȘtergere