31 iulie 2010

Limitele pe care si le impun femeile

De ce o femeie frumoasa, atat in exterior cat si in interior, accepta sa isi ofere libertatea unui barbat inferior, pentru a obtine ceva ce poate obtine singura?

De ce o femeie realmente superioara omului de langa ea accepta sa fie agresata si bruscata de acesta, fiindu-i greu sa puna capat unei relatii in care nu se mai regaseste?

De ce o femeie capabila sa isi ofere un standard de existenta asemanator celui oferit de o relatie cu un barbat inferior, ezita sa puna capat unei relatii in care se simte neimplinita si limitata?

6 comentarii:

  1. Din cauza egoismului ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. egoism? Pai in situatiile de mai sus... nu vad cum i-ar fi bine. deci poate fi vorba despre egoism, daca o astfel de situatie nu ii face bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Alegand sa fii cu un om mai slab ca tine, speri ca o sa fii pretuita mai mult. In plus, mai exista si confortul acela, un fel de securitate, ca celalalt n-o sa te paraseasca. Speranta ca o sa vada ca mai bine decat pe tine nu poate avea, si o sa ramana. Asa cu ceilalti nu au facut-o.

    Si in situatia asta, dragostea nu mai e ce tre sa fie. Oricum, ea niciodata nu e. Dar acum... e egoism flagrant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea e ca uneori ne constrangem in situatii care nu ne fac bine. Si totusi, nu avem putere sa renuntam la ele... si ratiunea pentru asta imi e necunoscuta, neconsiderand egoismul una din ele. Mai ales atunci cand esti egoist si, deci, faci din tine prioritatea ta, nu te complaci in situatii care nu-ti fac bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. atunci... imi pare rau ca nu intelegi. dar mintea noastra nu e obisnuita cu exercitii ca acesta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inteleg. :) Numai ca percep lucrurile difert.

    RăspundețiȘtergere