14 mai 2010

E ciudat, sau cum e?

Am mers ieri într-un liceu din Bucureşti, unde trebuia să mă întalnesc cu cineva. În timp ce aşteptam în holul din faţa cancelariei am fost întrebată de un tip de vreo 30 de ani dacă sunt elevă de serviciu. Nu că n-ar fi bine că sunt considerată mai mică, dar am terminat cu făcutul de serviciu pe şcoală acum vreo 11 ani.

Azi la şcoala mi s-a spus că sunt nici mai mult nici mai puţin decat, citez, sexy (comentariu primit de la un elev în clasa a 5-a). Cine ştie, cunoaşte, adică eram îmbrăcată sport, blugi şi un tricou bleu, care NU era nici decoltat, nici găurit, cumva, nu purtam tocuri, nu eram în fustă, nu şi nu. Şi... să-mi fie cu iertare, un copil în clasa a 5-a ştie ce înseamnă sexy?
Tot azi şi tot la şcoală un alt elev, tot într-a 5-a mi-a spus că am corp, citez, mişto. Repet, clasa a 5-a.

Acum stăteam şi mă gandeam: oare sunt eu deplasată dacă întamplarile astea mi se par nelalocul lor?
Dacă un copil de 11 ani face astfel de comentarii, la ce să mă aştept de la unul de 17?
Tot felul de dileme...
Şi nu, nu e de la ochelari!

9 comentarii:

  1. cristina iacobescu14 mai 2010 la 22:56

    :)) pai cine stie cunoaste! pe cand eram eu in scoala generala, daca era vreo astfel de profesoara care intrunea calitatile mai sus mentionate era incadrata in categoria "bunaciune" :)) si lasand gluma la o parte, nu, nu este normal. si eu cred k asta are la baza si un pic relatia fooarte apropiata dintre profesori si elevi, care tinde sa treaca de ceea ce se cheama respect si se ajunga intr-un fel de " de gasca"

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, bine, se poate vorbi de asta, poate, la cei mai mari ( de la care nu am auzit astfel de comentarii, ca tot veni vorba). Dar la 11 ani?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu te flata singura, copiii doar repeta ce aud in familie, la tv, pe strada ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei, flatare! Poate ca era asa, daca auzeam asta de la cineva de varsta mea. :)) Dar nu de la un copil de 11 ani. Si nu in cadrul ala.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai poti pune egalitate intre 11 ani de acum si noi la 11 ani. de-ai nostri. maaaare diferenta, in rau, din pacate. sunt pline spitalele de pustoaice de 13 ani gravide. si de streptococi, bine! crezi ca unul de 17 ani isi vara pe dansul in pasarica inocenta de 12 ani. nu cred, desi la cum arata unele la 12-14 ani iti vine sa cam uiti de cei 7 ani de acasa! noroc ca te mai aduc cu picioarele pe asfalt ceilalti 7 ani de bulau, in care risti sa ti-o cam iei la dodonel de la tatii de fete de dupa gratii.
    bref, astia mici s-au nesimtit. in ultimul hal! eu il puneam in picioare toata ora pe ala care ar fi facut afirmatia cu sexy. sau il trimiteam la colt, langa cel cu corp misto.
    acuma, eu ce sa zic, aveau dreptate, dar vorba ta, la 11 ani?!
    cat despre afirmatia ta daca stie ceva la 11 ani, raspunsul e ca stie muuult mai mult decat credem noi.
    G.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce sa-i invatam mai intai? franceza, romana, mate sau alte stiinte de-ale scolii, sau cum sa se comporte?
    Ah, din nou e vina noastra cand ma gandesc ca multi dintre noi preferam, din lipsa de timp sau de implicare, sa intram la ora, sa spunem 'buna ziua', sa predam, sa ascultam, sa nu incercam sa suplinim lipsa de comunicare si de informare si uitam ca trebuie si au nevoie sa-i invatam si ce inseamna un comportament civilizat. As introduce, macar un an, studiul comportamentului in societate ca materie obligatorie.

    RăspundețiȘtergere
  7. :) mda...copii cu acel comportament de adult...nush daka ati putea face ceva pana la urma...deobicei kand esti mic iti doresti sa fii precum cei mari...din pakate de la acest gand incep sa fie needucati :)ei crezand in acelasi timp k e "cool" sa te sa te afirmi in modul ala...pakat,la 20 ani ce sa le mai ceri?k te invita direct la suc...sa nu ajung si mai departe cu gandul!totul se trage de la TV,mi s-a luat sa ma uit,numai porcarii si comportament de fete de strada si vagabonti obs cu alte cuvinte "Romania"....Lary ce sa mai zic :) o sa mai fii uimita in continuare :)good luck with them! >:D< :*:*

    RăspundețiȘtergere
  8. eh, in fiecare zi inveti cate ceva...important e cu ce ramai si cu ce raman ei. si macar ma chinui sa ramana cu ceva, macar incerc.
    te pup:*:*:*>:D<

    RăspundețiȘtergere