23 iunie 2010

Pe 26 iunie citim. In centrul Ramnicului, la Ceas.

O zi de vara care ne dorim sa fie senina si calda. Un 26 iunie care vrem sa insemne un eveniment pretios, in cadrul unui proiect pretios.
Stiu ca oamenii din Valcea sunt calzi si primitori. Mai stiu ca iubesc frumosul si ca nu sunt indiferenti fata de initiative culturale si sociale, ca sunt frumosi si sensibili, ca stiu sa aiba grija de locul in care traiesc.
Pe 26 iunie, in centrul orasului, intr-un loc pe care e imposibil sa nu-l stii (doar mergi acolo in fiecare an la Zilele Ramnicului, doar ti-ai dat intalnire cu prietenii de nenumarate ori acolo si tot acolo ai stat uneori si ti-ai pierdut vremea, admirand privelistea oferita de parc), acolo, la Ceas, te asteptam sa imparti carti, sa citesti si sa scrii o noua poveste Lecturi Urbane.
Vei primi, la randu-ti, carti si zambete, vei deveni parte a unei povesti frumoase, cu oameni frumosi. Vei face o bucurie sufletului tau si vei ramane cu amintirea unei experiente unice, pe care vei avea cu cine s-o impartasesti. Vei descoperi, daca inca nu esti convins, ca o carte inseamna mai mult decat niste randuri asternute pe o hartie. Si vei simti linistea sufleteasca pe care ti-o ofera actul lecturii impartasit. Vei citi in aer liber si vei cunoaste oameni noi si, cel mai important, vei avea si tu o contributie la formarea modelului social pe care il promoveaza proiectul Lecturi urbane! Un model de care ducem lipsa, de care avem nevoie si pe care trebuie sa-l recream.

Pe 26 iunie 2010, la ora 19.00, la Ceas- simbol ce ti-a marcat copilaria, adolescenta sau maturitatea, pentru ca te-ai raportat la el ori de cate ori ai avut ocazia-, se va scrie o pagina din povestea Lecturi urbane. Si merita sa fii acolo, macar pentru a crea sufletului tau cadrul potrivit pentru a se simti in largul lui! Si dupa ziua asta, Ceasul din centrul orasului va deveni locul in care s-a scris o alta poveste. Din care vei face parte si tu! Doar ia-ti zambetul si pofta de lectura cu tine si fii acolo!

3 comentarii:

  1. valcea? esti din valcea? s-ar putea sa fiu pe acolo :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sunt din Valcea. Din pacate, mi-am petrecut mai putin de jumatate din viata acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stai, ca acum m-am dezmeticit. Esti din Valcea? sau ve fi in oras intamplator atunci?

    RăspundețiȘtergere